51. What does ADSL stand for?
A. Asymmetrical digital subscriber line

52. What does AMD stand for?
A. Advanced micro devices

53. What does ATIPA stand for?
A. Automatic private internet protocol addressing

54. What does ATA stand for?
A. Advanced technology attachment

55. What does BIOS stand for?
A. basic input/output system

56. What does ATX stand for?
A. advanced technology extended

57. What does BNC stand for?
A. bayonet-neill-concelman or British navel connector

58. What does BTX stand for?
A. balanced technology extended

59. What does ATAPI stand for?
A. advanced technology attachment packet interface

60. You can’t seem to print from the printer but you could earlier that day. What should you do first?
A. Press the reset
B. Restart the print spooler
C. Unplug, then plug the printer back up
D. Replace it
ANS:B

61.You install a second IDE hard drive, then boot to windows. But windows will not recognize it. What should you do next?
A. Reinstall windows
B. Run CHKDISK
C. Run defrag
D. Change the jumper setting to slave
ANS:D

62. How many devices can USB support?
A. 27
B. 107
C. 2
D. 127
ANS:D

63. Which of the following offers the highest throughput?
A. ECP
B. EPP
C. SPP
D. IEEE 1284

64. Which of the following steps can be used to manually discharge a monitor?
A. vacuum the dust
B. unplug the monitor
C. use a monitor cleaner on the screen
D. use a high voltage probe with the monitor case open
ANS:D

65. How many heads does a drive with two platters have?
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4
ANS:D

66.Which of the following are the major hard drive settings in the CMOS? (Choose
three.)
A. Heads.
B. Tracks.
C. Volume.
D. Sector.
E. Cylinder.
Answer: A, D, E

67.You are a technician at HiTech Computers. Your newly appointed HiTech Computers trainee wants to know which bus slots an ISA card would work in. What will your reply be? (Choose two)
A. In a PCI slot
B. In an ISA slot
C. In a MCA slot
D. In an AGP slot
E. In an EISA slot
Answer: B, E

68.A customer’s Windows desktop appears distorted on her monitor. You want to
isolate the problem. What should you do? (Choose two)
A. Try another monitor.
B. Try another program.
C. Replace the power supply.
D. Install additional video memory.
E. Boot the computer to a command prompt.
Answer: A, E

69.You are a technician at ABC Computers. Your newly appointed ABC Computers trainee wants to make a bootable floppy diskette. What files MUST be copied to the diskette? (Choose three)
A: COMMAND.COM
B: SYS.COM
C: IO.SYS.
D: MSDOS.SYS.
Answer: A, C, D

70.A customer complains that they are getting buffer underrun errors every time they try to burn a CD-RW. What would you suggest the customer do to fix their problem? (Choose two.)
A: Turn the CD-RW over and use the other side.
B: Turn off all background tasks.
C: Burn at a slower speed.
D: Reboot computer.
Answer: B, C

71.You are a technician at ABC Computers. Your newly appointed ABC Computers trainee wants to know what the standard I/O Port Addresses for the 3 standard LPT Ports on a PC system are. What would your reply be? (Choose three)
A: Ox278.
B: Ox378.
C: Ox3BC
D: Ox3F8.
E: Ox3FF.
Answer: A, B, C

72.What is the benefit of an Energy Star compliant computer? (Choose two)
A. Will last longer before breaking down.
B. Is manufactured with less toxic chemicals.
C. Runs cooler.
D. Uses less electricity.
Answer: C, D

73.You are a technician at ABC Computers. Your newly appointed ABC Computers trainee wants to know what voltages would be found on an ATX power supply. What would your reply be? (Choose two)
A. -12 Volts
B. -9 Volts
C. -5 Volts
D. -3.3 Volts
Answer: A, C

74.Which of the following settings can be changed in the computers CMOS? (Select Two)?
A. Computer Data & Time
B. CD-ROM drive Letter
C. Type of Floppy Drive
D. Ram Memory Size.
Answer: A, C

75.Which priority settings are given to the SCSI ID number? (Choose two)
A. 0 lowest
B. 0 highest
C. 1 lowest
D. 15 lowest
E. 15 highest
Answer: B, D

76.You want to upgrade your slot1 motherboard. Which of the following chips are available in the slot1 package? (Choose three)
A. P 233
B. PII 233
C. PIII 333
D. PIII 800
E. AMD Athlon
Answer: B, C, D

77.Some one placed a BIOS password on a computer and forgot the password. What should you do? (Choose two)
A. Boot to a floppy and fdisk the drive.
B. Temporarily remove the CMOS battery.
C. Go into BIOS setup and delete the password.
D. Clear the CMOS by shortening the CMOS jumper.
E. Boot down the computer while holding down the key.
Answer: B, D

78.What are the minimum hardware components required for the POST to pass? (Choose all that apply.)
A. CPU
B. RAM
C. Mouse
D. Hard drive
E. Video Card
Answer: A, B, E

79.What is the main difference between AT and ATX motherboards? (Choose two)
A. PS/2 port
B. BNC connector
C. Soft power switch
D. Serial connectors
E. Parallel connectors
Answer: A, C

80.Which are valid types of parallel ports? (Choose three.)
A. EPP
B. EEP
C. ECP
D.USB
E. Bi-directional
Answer: A, C, E

81.Which type of connectors is used on a parallel printer cable? (Choose two)
A. DB9
B. RJ-25
C. DB25
D. MiniDIN
E. Centronics36
Answer: C, E

82.How many pins are on a serial port connector? (Choose two)
A. 8
B. 9
C. 10
D. 15
E. 25
F. 29
Answer: B, E

83.Which CPU socket 7-based? (Select all that apply.)
A. Pentium I
B. Pentium II
C. AMD Athlon
D. Pentium MMX
Answer: A, D

84.RISC Stands for Reduce Instruction Set Computing.(T/F)
Answer:True

85.DRAM is faster than SRAM.(T/F)
Answer:False

86.RDRAM chip uses the RIMM memory package. .(T/F)
Answer:True

87.SODIMM package is used in laptops and notebook computers. ?(T/F)
Answer:True

88. Mini Computer is a:
a. Mid sized multiprocessing computer
b. Big sized single processing computer
c. Small sized multiprocessing computer
d. None of the above.

Answer:a

89. The full form of UXGA is:
a. Uni-polar Extra Graphics Array
b. Ultra Extended Graphics Array

Answer:a

90. DAT use data compression while recording:
a. True
b. False

Answer:b

91. Serial port enables data flow in:
a. One direction
b. Both direction
c. Doesn’t flow the data
d. None of the above

Answer:b

92. The collection of chips and sockets that reside on the mother board are known as :
a. Slots
b. Ports
c. Chipsets
d. All of the above

Answer:c

93. The full form of POST is
a. Power on Self Test
b. Pre Operating System Test
c. Post Operating System Test
d. Physical Operating system Test
Answer:a

94. Following cable provide immunity from electrical interference:
a. UTP
b. Fiber Optic
c. STP
d. Coaxial
Answer:b

95. The BUS unit stores the instruction in:
a. Data Cache
b. Instruction Cache
c. Data Buffer
d. Instruction Buffer
Answer:b

96. The speed of FSB range from:
a. 64 to 133 Mhz
b. 32 to 266 Mhz
c. 128 to 586 Mhz
d. 66 to 533 Mhz
Answer:d

97.Following pins are used to establish electrical connection between the microprocessor and PC or other device:
a. Copper Pins
b. Silver Pins
c. Gold Pins
d. Zinc Pins
Answer:c

98 .SPGA has:
a. 1 square of array of pins
b. 2 square of array of pins
c. 3 square of array of pins
d. 4 square of array of pins

Answer:b

99. A 168-pin DIMM package has ________ pins on each side of the package
a. 84 pins
b. 64 pins
c. 32 pins
d. 16 pins

Answer:a

100. The memory bandwidth of the RIMM package is upto
a. 10.6 GB per second
b. 9.6 MB per second
c. 9.6 GB per second
d. 10.6 MB per second

Answer:c
For more Questions and answers click here Basic Networking courses